Пошук
Close this search box.

У Києві відкривається знакова виставка українського театрального костюма

Фото:Музей театрального, музичного та кіномистецтва України

Сьогодні, 5 жовтня, у Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України відбудеться урочисте відкриття виставки «Український театральний костюм ХХ-ХХІ ст. Ідентичність, контекст, ландшафт». Цей проєкт покликаний продемонструвати не лише естетику театрального костюма, а й його роль як важливого носія культурної ідентичності,повідомляє Вечірній Київ.

Виставка об’єднує роботи відомих українських митців, серед яких Іван Бурячок, Вадим Меллер, Анатоль Петрицький, Алла Горська та Мирон Кипріян. Своє місце знайдуть і сучасні художники, такі як Ганна Іпатьєва та Юлія Заулична, що формують нове обличчя українського театру.

Куратори проєкту підкреслюють: «Театральний костюм — це не лише елемент вистави, а й носій національних традицій, що поєднує авангард і класичні течії». Виставка надає можливість прослідкувати еволюцію театрального костюма, відображаючи вплив історичних та політичних подій на його розвиток.

Серед експонатів — чотири оригінальні авангардні костюми зі збірки Театрального музею Анатоля Петрицького, а також рідкісні архівні фотографії, що демонструють зміни у театральному дизайні.

Відкриття виставки розпочнеться о 17:00, вхід вільний. Експозицію можна буде оглядати до 31 жовтня. Музей запрошує всіх охочих зануритися у світ театрального мистецтва та виявити, як костюм стає живим свідком культурної спадщини України.

НОВИНИ