Пошук
Close this search box.

Директор лікарні “Шифа” звільнений з-під варти разом з іншими підозрюваними

Фото:АА

Газа, 1 липня 2024 року — Сьогодні вранці директор лікарні “Шифа” в Газі Мухаммад Абу Салмія був звільнений з-під варти разом з ще 54 іншими затриманими, яких підозрювали у зв’язках з терористичними організаціями.

Арешт і звинувачення

Абу Салмія був заарештований 23 листопада 2023 року під час спільної операції Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та загальної служби безпеки (ШАБАК). У заяві ЦАХАЛа та ШАБАКа зазначалося, що лікарня “Шифа” під керівництвом Абу Салмії використовувалася як штаб-квартира терористичної організації ХАМАС. У лікарні та навколо неї зберігалася зброя, використовувалися ресурси для підтримки системи тунелів, а також утримувалися ізраїльські заручники, викрадені 7 жовтня 2023 року.

Заява Абу Салмії після звільнення

Вийшовши на свободу, Абу Салмія заявив про жорстоке поводження ізраїльських властей із ув’язненими та закликав “опір” домагатися звільнення всіх ув’язнених. Він стверджував, що багато ув’язнених страждають від голоду і потребують медичної допомоги. Директор пообіцяв відновити і відновити роботу лікарні “Шифа”.

Звільнення затриманих під час військової операції

Це не перший випадок звільнення груп затриманих під час військової операції в секторі Гази. Прес-служба ЦАХАЛа раніше повідомляла, що з початку війни до центру тимчасового утримання “Сде-Тейман” було доставлено близько 4700 підозрюваних у терористичній діяльності, з яких близько тисячі були згодом звільнені і повернуті до Гази.

Офіційний коментар ШАБАКа

В офіційному коментарі ШАБАКа зазначалося, що рішення про звільнення затриманих було прийнято для розчищення місць позбавлення волі через перевантаженість тюрем. ШАБАК попереджав про важке становище ув’язнених і необхідність збільшити кількість місць позбавлення волі для арештованих терористів як в Ізраїлі, так і в секторі Гази. У коментарі також зазначалося, що інцидент з Абу Салмією буде розслідуваний, незважаючи на його звільнення.

Інформація порталу Time Ukraine Israel

Портал Time Ukraine Israel повідомляє про це, посилаючись на інформацію порталу Newsru.co.il.

Слідкуйте за подальшими оновленнями.

НОВИНИ