Пошук
Close this search box.

“Франція: напад на прессекретарку уряду”

Фото: depositphotos

У Франції виникла суперечка через напад на Приску Тевено, прес-секретарку французького уряду, який відбувся минулого тижня. Прокуратура Нантерра вимагає застосування запобіжних заходів для двох підозрюваних у цьому нападі.Як повідомляє: “Європейська правда“, один з них, повнолітній, вже знаходиться під слідством із запобіжним заходом у вигляді утримання під вартою. Неповнолітньому пред’явили обвинувачення та обов’язок знаходитися під судовим наглядом з обов’язковим поміщенням у закритий виховний центр.

Звинувачення підозрюваних стосуються “насильства проти обраної посадової особи зі зброєю чи без неї”, що сталося під час зборів, а також у “насильстві на зібранні з застосуванням зброї” щодо активіста. Один з підозрюваних має дві попередні засудження за серйозні злочини, такі як торгівля наркотиками та крадіжка.

Правоохоронні органи продовжують розслідування справи, яка стала частиною загострення політичної обстановки перед достроковими парламентськими виборами. Напад на Тевено і її команду став одним із численних проявів агресії, зафіксованих під час виборчої кампанії, що веде до обурення серед політичної еліти та громадськості.

Прокуратура планує продовжувати активно працювати над цією справою, щоб забезпечити справедливість та відповідальність за напад на представників демократичних інституцій Франції.

НОВИНИ