Пошук
Close this search box.

Героїчна смерть британського медика Пітера Фуше

Фото: depositphotos

Загинув британський бойовий медик і волонтер Пітер Фуше, який приєднався до української армії на початку повномасштабної війни


Чоловік приїхав до України ще у 2022 році як волонтер: брав участь у створенні польового госпіталю в Броварах, а потім пройшов медичні тренінги та приєднався до територіальної оборони. Він також був співзасновником благодійного фонду Project Konstantin, названого на честь побратима, який загинув під час боїв за Херсон.

Фонд забезпечує евакуацію поранених солдатів, надає військовим транспортні засоби та інше необхідне спорядження, а також проводить медичні тренінги.

З початку повномасштабного вторгнення приєднався до ЗСУ У січні 2024 року Пітер Фуше склав присягу і приєднався до ЗСУ як бойовий медик.

У квітні до нього приїздила 87-річна мати з Південної Африки. До цього вони не бачилися 2 роки.

“Його героїзм не знав меж. Він активно брав участь у порятунку понад 200 поранених українських солдатів, евакуації цивільних з найнебезпечніших прифронтових міст, а також доставляв гуманітарну допомогу”, – написали у благодійному фонді.

Там підкреслили, що “сміливість та самовідданість Піта назавжди залишаться в наших серцях”.

Військовий хотів захистити дітей У Пітера залишилася 15-річна донька Нікола. За словами захисника, саме заради неї він вирушив до України.

“Я люблю тебе і хочу бути з тобою, але ти в безпеці. А діти, які там, – ні. Їм потрібен захист”, – сказав Пітер доньці перед від’їздом.

Джерело: 24tv.

НОВИНИ