Пошук
Close this search box.

“Графіки відключень електроенергії в Україні 2 липня

Фото: depositphotos

У вівторок, 2 липня, Укренерго планує впровадити три черги відключень одночасно на протязі доби

Графіки відключень електроенергії в Україні 2 липня Укренерго повідомило, що 2 липня кількість черг графіків поштових відключень буде збільшено з 16.00 до 24.00.

Причина — зростання енергоспоживання через спеку.

Енергозабезпечення об’єктів критичної інфраструктури, які забезпечують життєво важливі функції для населення, не буде обмежено.

Інформацію про відключення українці можуть переглянути на офіційних сайтах обленерго та в їх соціальних мережах.

Про можливі зміни у ситуації в енергосистемі в Укренерго обіцяють повідомляти додатково.

Дані про те, які саме черги і коли будуть застосовуватися в кожному регіоні, можна дізнатися в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках в соціальних мережах.

Планові відключення світла – наскільки триватимуть За словами голови правління НЕК Укренерго Володимира Кудрицького, планове відключення електроенергії може проводитися протягом літа, осені та всього наступного зими.

– Як ми й оголосили, будуть застосовані графіки поштових відключень для промисловості та населення у зв’язку з тим, що в енергосистемі не вистачає потужності для покриття вечірнього піку споживання, – розповів Кудрицький. Де подивитися планові відключення світла ua.energy вже провели роботи з визначенням лімітів споживання для кожного регіону у своїх філіялах.

Отримати інформацію про графіки поштових відключень світла в конкретному регіоні України можна в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на сторінках в соціальних мережах.

Укренерго стверджує, що обсяг поштових відключень світла розподілений рівномірно між областями України. Нагадаємо, що після того, як навесні 2024 року армія РФ відновила цільові атаки на українські енергооб’єкти, найбільше руйнувань завдали обстріли 22 і 29 березня, 11 і 27 квітня, 8 травня і 1, 20 і 22 червня.

Джерело: fakty.com.

НОВИНИ