Пошук
Close this search box.

Італійська влада вилучила шість тонн хімічних прекурсорів з Китаю, що призначалися для виробництва екстазі

екстазі

У понеділок італійська влада повідомила про конфіскацію  шести тонн хімічних прекурсорів з Китаю, які могли б дозволити виробництво десятків мільйонів таблеток MDMA, більш відомих як екстазі. Загальна роздрібна вартість партії оцінюється в 630 мільйонів євро, пише AFP.

Під слідством знаходиться бізнесмен з Мілана, а двох громадян Китаю заарештовано в Нідерландах у рамках розслідування, проведеного за підтримки європейського судового агентства Eurojust. Італійська митна поліція повідомила, що слідчі “конфіскували товари з Китаю, що містили загалом 6,337 тонн прекурсорів наркотиків, які могли б дозволити виробництво понад 63 мільйони таблеток MDMA”.

Захоплення відбулося в аеропорту Мальпенса в Мілані під час перевірки вантажів, задекларованих на митниці як поліестерний порошок. Однак вміст вантажів насправді складався з “гранул білого порошку та жовтуватих пластівців”, які не відповідали заявленим характеристикам.

Аналіз порошку показав, що це PMK, прекурсорний продукт для екстазі, який зазвичай використовується у виробництві парфумів.

Вантаж повинен був пройти через підприємство, розташоване в Мілані, зі складами у Варезе, у тому ж регіоні Ломбардія, перед відправкою до Нідерландів.

На запит італійських колег нідерландська поліція ідентифікувала місце зберігання, де було конфісковано десятки кілограмів PMK, кетаміну, метиламіну та гашишу.

НОВИНИ