Пошук
Close this search box.

Камала Гарріс оприлюднює медичний звіт, щоб підкреслити свою готовність до президентської посади на фоні старшого опонента Трампа

Камала Гарріс і Дональд Трамп

Камала Гарріс і Дональд Трамп

Кандидатка від Демократичної партії на президентських виборах у США, віцепрезидентка Камала Гарріс, оприлюднила в суботу медичний звіт, у якому її визнано здоровою та здатною виконувати обов’язки на високому рівні. Цей крок спрямований на створення контрасту з її республіканським суперником Дональдом Трампом, повідомляє Reuters.

Фізична та розумова стійкість для президентської посади

У документі, поширеному Білим домом, лікар Гарріс, Джошуа Сіммонс, заявив, що її останнє медичне обстеження у квітні не виявило серйозних проблем. За словами лікаря, віцепрезидентка веде активний спосіб життя та дотримується здорової дієти, попри її напружений графік. Гарріс має лише незначні проблеми зі здоров’ям, такі як сезонна алергія та епізодична кропив’янка, не палить і вживає алкоголь помірно.

«Вона має необхідну фізичну та розумову стійкість, щоб успішно виконувати обов’язки президента, включно з керівництвом урядом, функціями голови держави та верховного головнокомандувача», — підкреслив Сіммонс.

Контактні лінзи, алергії та профілактичні огляди

Лікар також зазначив, що алергії Гарріс добре контролюються за допомогою безрецептурних препаратів. Її кропив’янка проявляється рідко та швидко минає за допомогою антигістамінних засобів. Останні три роки вона проходила алергічну імунотерапію, що значно полегшило симптоми.

Гарріс також носить контактні лінзи, а її профілактичні огляди, такі як колоноскопія та мамографія, проводяться регулярно. В її родині був випадок раку товстої кишки в матері, тому вона особливо уважно ставиться до свого здоров’я.

Контраст із Трампом та кампанія Гарріс

59-річна Камала Гарріс балотується на посаду президента проти 78-річного Дональда Трампа. Її команда акцентує на різниці в їх віці та фізичній активності, сподіваючись залучити виборців, що сумніваються. Трамп, найстарший учасник президентської гонки після того, як Джо Байден вирішив не балотуватися на другий термін, також відмовляється публікувати медичні звіти, що підсилює контраст між кандидатами.

У 2018 році лікар Білого дому заявив, що Трамп загалом був у доброму стані, але потребував схуднення та регулярних фізичних вправ, що також стало предметом критики з боку опонентів.

НОВИНИ