Пошук
Close this search box.

ОП: Російський удар по Охматдиту – ляпас для НАТО

Російська ракетна атака по дитячій лікарні Охматдит у Києві напередодні саміту НАТО є навмисною та схваленою дією Володимира Путіна. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram у понеділок, 8 липня.

“Це абсолютно навмисна дія, спеціально розроблена і схвалена Путіним. Напередодні саміту НАТО. Як ляпас Альянсу. Росія посилає всім неформальний сигнал: ‘Навіть відверте вбивство дітей не змусить їх (Альянс) прийняти всі необхідні рішення. І тому продовжуємо атакувати'”, – написав Подоляк.

Він також зазначив, що майже одночасно з ударом по дітях у Києві лідери Угорщини та Китаю закликали до “негайного припинення вогню”. “Ця вимога не адресована Росії. Вона адресована тільки Заходу та Україні. Мета – створити хибне відчуття: агресор має право вбивати, бо говорить про ‘мир’, а жертва не повинна оборонятися і повинна негайно припинити опір, залишивши території та громадян агресору. Це виглядає вкрай неприродно і стимулює Росію продовжувати атакувати”, – додав він.

Подоляк нагадав, що Росія продовжує головувати в Раді Безпеки ООН, називаючи це “абсолютно блюзнірським сигналом усім нейтральним країнам: правил немає, а пряме людоїдство заохочується”. Він підкреслив, що відсутність належної реакції ООН на очевидні злочини Росії загрожує світу “жахливою короткою історією кривавого хаосу, в якому життя не має цінності, а смерть – новий синонім слова ‘Росія'”.

Нагадаємо, зранку 8 липня окупанти масовано атакували низку регіонів України, зокрема Київ. ППО збила 30 ракет, але атака спричинила значні втрати – понад 20 киян загинули і понад 80 постраждали. Серед атакованих об’єктів була дитяча лікарня Охматдит, яку вразила ракета Х-101.

НОВИНИ