Пошук
Close this search box.

Британія готує пропозиції для реалізації “плану перемоги” України, — генерал Сирський

командувач української армії Олександр Сирський

Олександр Сирський /Фото: ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал Олександр Сирський, повідомив, що Велика Британія розробляє власні пропозиції щодо реалізації українського “плану перемоги”. Це стало відомо після телефонної розмови Сирського з начальником британської оборони Тоні Радакіним, передає Reuters.

«Ми обговорили можливість завдання ударів по ворожих військових об’єктах на глибині операційної та стратегічної ліній», — зазначив генерал на своїй сторінці в Telegram. «Наразі британська сторона працює над своїми пропозиціями в рамках практичної реалізації плану перемоги», — додав Сирський.

Заява генерала пролунала за кілька годин до того, як президент Володимир Зеленський планує представити “план перемоги” у Верховній Раді, повідомляє The Kyiv Independent. Деякі більш чутливі деталі плану будуть оголошені лише лідерам парламентських фракцій, розповів депутат від партії влади Давид Арахамія.

Зеленський також був запрошений представити цей план на саміті лідерів ЄС цього тижня. Раніше президент вже ознайомив із ним президента США Джо Байдена та інших ключових партнерів, включно з британським прем’єром Кіром Стармером.

Генерал Сирський додав, що ключові елементи співпраці між Україною та Великою Британією включають постачання військової техніки, озброєння, навчання персоналу, а також підвищення ефективності використання високотехнологічних засобів ураження.

Деякі складові “плану перемоги” вже були озвучені: серед них — продовження військової та політичної підтримки з боку Заходу у протистоянні Києва масштабній агресії Росії. Основні компоненти зосереджені на військових, дипломатичних та економічних сферах, а також на післявоєнній відбудові України. Один із ключових пунктів — запрошення України до НАТО.

Консультант президента Зеленського, Михайло Подоляк, підкреслив, що план передбачає продовження ударів по території Росії. “У російських регіонах, де це сталося, люди вже по-іншому сприймають війну і не вірять у пропаганду”, — зазначив Подоляк.

План складається з чотирьох ключових елементів, жоден із яких не передбачає поступок територіями на користь Росії.

НОВИНИ