Пошук
Close this search box.

Ердоган закликає Росію, Іран та Сирію до активніших дій для захисту територіальної цілісності Сирії після ударів Ізраїлю

Президент Туреччини Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про необхідність активніших дій Росії, Ірану та Сирії для захисту територіальної цілісності Сирії після нещодавніх ізраїльських ударів по Дамаску. Про це повідомляє Reuters.

“Ми будемо відстоювати терміновий і постійний мир у Сирії… Ізраїль є найбільш конкретною загрозою для регіонального та глобального миру”, — підкреслив Ердоган в інтерв’ю турецьким ЗМІ.

За його словами, Росія, Іран і Сирія повинні діяти ефективніше для стримування загроз, які, на його думку, підривають територіальну цілісність Сирії.

Ізраїльські удари по Сирії

За даними сирійського державного агентства SANA, у четвер вранці Ізраїль завдав авіаудару по промисловій зоні в регіоні Хомс, розташованому в центрі Сирії. Це сталося наступного дня після іншого удару по півдню країни. SANA повідомляє, що в результаті атаки було пошкоджено фабрику та транспортні засоби, які перевозили медичні матеріали та гуманітарну допомогу, що спричинило масштабну пожежу.

Ізраїль регулярно завдає ударів по Сирії з початку громадянської війни в країні у 2011 році, націлюючись на сирійські збройні сили та угруповання, підтримувані Іраном, такі як “Хезболла”, які діють на боці уряду Сирії.

Ізраїль рідко коментує ці удари, але стверджує, що не дозволить Ірану, своєму головному ворогу, розширювати вплив у Сирії.

Минулого тижня внаслідок ізраїльського удару по Голанських висотах загинув сирійський поліцейський, а ще один бойовик “Хезболли” був убитий під час іншого удару.

Також у вівторок ввечері авіаудар по кварталу Маззе в Дамаску призвів до загибелі семи цивільних осіб.

Реакція Ізраїлю

Генерал Херці Халеві, начальник Генерального штабу армії Ізраїлю, пообіцяв продовжити удари по “Хезболлі” і заявив, що Ізраїль буде атакувати безперервно, підкреслюючи свою рішучість стримати вплив угруповання на кордоні з Ліваном.

НОВИНИ