Пошук
Close this search box.

Глава МЗС Польщі: Підтримка України з умовами

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський.Фото: суспільне

Візит до США та важливість альянсу

Під час свого десятиденного візиту до Сполучених Штатів міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський підтвердив підтримку України, зазначивши, що Польща має свої вимоги. «Ми хочемо зберегти підтримку обох сторін політичної суперечки в США щодо альянсу з Європою, підтримки України та фізичної присутності американських військ у Польщі», — сказав Сікорський, перебуваючи у Вашингтоні, повідомляє rmf24.

Напрямки переговорів з Україною

На запитання про переговори з Україною міністр акцентував, що «на Україну тиснуть». Він також додав, що «на морі вона почувається добре, на суші трохи гірше», підкреслюючи важливість підтримки, проте не забуваючи про польські інтереси.

Теми для обговорення в Нью-Йорку

Після Вашингтона Сікорський планує відвідати Нью-Йорк для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН. Він також відвідає Детройт, де зустрінеться з керівництвом заводу General Dynamics Land Systems, який постачає озброєння Польщі, зокрема танки Abrams.

Відповідальність за дорожні злочини

Журналісти також запитали Сікорського про екстрадицію Себастьяна М., підозрюваного у скоєнні ДТП на трасі А1, внаслідок якої загинула сім’я з трьох осіб. Міністр заявив: «Це питання у моєму календарі. Польська громадська думка обурена випадками дорожнього піратства, і такі злочинці повинні бути притягнуті до відповідальності». Він планує підняти цю тему під час свого виступу в Нью-Йорку.

НОВИНИ