Пошук
Close this search box.

Італія проведе конференцію з відновлення України у липні 2025 року – Джорджа Мелоні

Італія проведе конференцію з відновлення України

Фото: Andreas Solaro/ AFP

Прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні оголосила, що Італія стане господарем наступної конференції щодо відновлення України, яка відбудеться 10–11 липня 2025 року. Про це вона заявила після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Римі, повідомляє AFP.

“Україна не залишиться самотньою, і ми будемо поруч стільки, скільки це буде потрібно”, – підкреслила Мелоні під час пресконференції.

Італія рішуче підтримує Україну в її боротьбі проти російських сил, надаючи гуманітарну допомогу та зброю. При цьому Рим наполягає на тому, що ця зброя повинна використовуватися виключно на території України. Мелоні також зазначила, що підтримка спрямована на створення найкращих умов для мирних переговорів, де “мир не може бути капітуляцією”.

Зеленський під час візиту заявив, що припинення вогню з Росією наразі не обговорюється з європейськими союзниками. Він також закликав до більшої підтримки від Заходу, враховуючи наближення суворої зими. Цей тур Європою, під час якого Зеленський вже відвідав Лондон і Париж, завершиться його візитом до Берліна, а в п’ятницю зранку український лідер зустрінеться з Папою Франциском у Ватикані.

Ця європейська поїздка Зеленського відбувається на тлі продовження наступу російських військ на сході України, а також напередодні президентських виборів у США. Водночас Зеленський критикував повільність рішень західних союзників, особливо щодо надання ракет дальньої дії, які Україна планує використовувати для ударів по військових цілях у глибині Росії.

Тим часом російські війська продовжують поступове просування у Донецькій області, зокрема у напрямку міста Покровськ, яке є важливим логістичним вузлом для українських військ.

НОВИНИ