Пошук
Close this search box.

Ізраїль звинувачує ООН у несправедливій критиці після атак 7 жовтня

посол Ізраїлю в організаціях ООН у Женеві Даніель Мерон

посол Ізраїлю в організаціях ООН у Женеві Даніель Мерон

Новий посол Ізраїлю в установах ООН у Женеві Даніель Мерон заявив, що Організація Об’єднаних Націй завдає несправедливої та непропорційної критики Ізраїлю після атак 7 жовтня, зраджуючи країну в найтяжчий момент. Про це він повідомив в ексклюзивному інтерв’ю для агентства France Presse.

“Ми вважаємо, що ООН зрадила Ізраїль”, — зазначив Мерон. “Вона залишила нас в найскладніший момент, після найгіршої трагедії, яку пережив Ізраїль з моменту його заснування у 1948 році”, — додав посол, який обійняв свою посаду у липні цього року.

Ізраїль протягом десятиліть звинувачував органи ООН у неупередженості, але завжди намагався знайти способи співпраці. Однак після жовтневих подій Ізраїль більше не довіряє організації. Мерон підкреслив, що після нападів ХАМАС 7 жовтня, які спровокували нищівну відповідь Ізраїлю в секторі Газа, ситуація значно змінилася.

ООН та її експерти розкритикували Ізраїль за непропорційне застосування сили, звинувативши його у воєнних злочинах та навіть геноциді. Однак, як наголосив Мерон, варварські дії ХАМАС засуджуються значно рідше, що створює небезпечну “моральну еквівалентність” між Ізраїлем та терористичною організацією.

Дипломат також засудив позицію ООН щодо ізраїльських ударів по ліванському угрупованню Хезболла, яке підтримується Іраном. У відповідь на атаки Ізраїлю по Хезболлі, які вбили сотні людей, міжнародна організація знову висловила критику. Мерон риторично запитав: “Де був світ протягом останніх 12 місяців?”, підкресливши, що протистояння з Хезболлою перешкодило поверненню десятків тисяч ізраїльтян до своїх домівок на півночі країни.

Ізраїльський посол запевнив, що країна робить усе можливе, аби уникнути ударів по цивільних, але наголосив, що Хезболла використовує їх як живі щити, намагаючись підставити Ізраїль під нові звинувачення.

НОВИНИ