Пошук
Close this search box.

Лавров звинуватив ООН у закриванні очей на дії українських військових у Курській області

Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров Фото: Brendan McDermid / Reuters

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що ООН ігнорує “ексцеси”, вчинені українськими військами під час їхнього вторгнення в Курську область Росії минулого місяця, повідомляє Reuters у середу.

В інтерв’ю російському інформаційному агентству ТАСС, опублікованому під час Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, Лавров зазначив, що українські “терористичні групи” використовували західну зброю для обстрілу цивільних об’єктів у Курській області.

“Там щодня бомблять будинки, соціальні заклади, мирних громадян, які намагаються виїхати у безпечніші місця”, – сказав Лавров. Він також підкреслив, що “не було жодної реакції з боку ООН, зокрема від генерального секретаря Антоніу Гутерреша, на ці дії”.

Україна та правозахисні організації, зі свого боку, звинувачують Росію в невибіркових атаках на цивільних після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Україна вважає, що захищається від російської імперської війни, спрямованої на знищення її національної ідентичності.

На початку серпня українські війська перетнули кордон із Курською областю, заявляючи, що захопили великі ділянки території, включаючи близько 100 населених пунктів. Однак російська армія останніми тижнями повідомила про відбиття частини цих територій.

Росія, яка раніше пропонувала переговори за умови виведення українських військ із чотирьох незаконно анексованих регіонів, зараз відмовляється від будь-яких переговорів, поки українські війська залишаються в Курській області.

Лавров також застеріг країни Східної Європи, які тепер є членами НАТО та ЄС, що західні лідери ставляться до них з недовірою та зневагою. “Вони навіть не хочуть допустити їх до серйозних рішень”, — сказав Лавров.

Міністр також зазначив, що дедалі більше країн намагаються відійти від долара США як базової світової валюти, оскільки міжнародна довіра до нього знижується.

НОВИНИ