Пошук
Close this search box.

Нові погрози з Кремля: Путін попереджає про “недопущення” українського ядерного озброєння

Фото:Depositphotos

В останні дні тема можливого ядерного озброєння України набула нового оберту. Володимир Путін, президент Російської Федерації, висловив свою стурбованість через нещодавні заяви та слухи, які з’явилися в ЗМІ. На засіданні з російськими офіційними особами, він відзначив, що такі дії України сприйматимуться як пряма загроза, і заявив, що Росія “ні за яких обставин цього не допустить”.

За повідомленнями РБК-Україна, ці слова Путіна, що наголошують на серйозності підходу Кремля до цього питання, сприймаються як пряма відповідь на статтю німецького видання Bild. Згідно з цим джерелом, анонімний український чиновник натякнув на те, що Україна може розглядати можливість розробки ядерної зброї у випадку нової агресії з боку Росії. Зеленський ж, відповідаючи на питання журналістів, категорично відкинув таку можливість, підкресливши, що створення ядерної зброї не обговорюється.

Путін також зазначив, що сучасний світ надає технологічні можливості для створення ядерної зброї, але для України це буде складно. “Ми чітко можемо відстежувати будь-які спроби руху в цьому напрямку і ми відреагуємо адекватно,” – додав він.

Ці заяви вкотре підкреслюють напруженість у відносинах між Росією та Україною, додавши ще один шар інтриги та занепокоєння в регіональну безпеку. Як це позначиться на подальшій динаміці між двома країнами, залишається головною темою обговорень серед міжнародних аналітиків та політиків.

НОВИНИ