Пошук
Close this search box.

Шольц засудив антисемітизм : євреї не повинні жити в страху

Фото:Відкриті джерела

Напередодні річниці нападу ХАМАС на Ізраїль канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив із потужним закликом до солідарності з єврейською спільнотою в країні. У відеозверненні, опублікованому 6 жовтня, він підкреслив, що “ніколи не повинно статися так, щоб євреї в Німеччині жили в страху і жаху”.

Шольц зазначив, що в жодному разі не можна допускати ситуації, коли євреї боялися виходити на вулицю в кипі або коли студенти єврейського походження у вишах не хотіли визнавати свою національність. Він запевнив, що німецький уряд та “всі порядні люди” в країні повністю солідарні з євреями.

Канцлер також нагадав про свою поїздку до Ізраїлю в жовтні 2023 року, коли він зустрічався з родичами заручників. “Я ніколи не забуду обличчя людей, які не знають, чи побачать колись своїх близьких,” — сказав він.

Шольц вказав, що напад ХАМАС не лише став “чудовищним” актом агресії проти Ізраїлю, але й призвів до величезних страждань палестинського народу: “Стільки руйнувань, стільки жертв”. Він закликав до термінового припинення вогню для захисту цивільного населення Гази та звільнення ізраїльських заручників.

Канцлер наголосив на важливості дипломатичного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту через принцип двох держав. Він запевнив, що Німеччина робитиме все можливе для сприяння цим процесам.

Заява Шольца стала важливим сигналом підтримки єврейської громади та закликом до миру в регіоні в умовах зростаючого антисемітизму.

НОВИНИ