Пошук
Close this search box.

Ситуація на Близькому Сході: Війна на Семи Фронтах

Фото:Depositphotos

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив, що майже через рік після атак ХАМАСу його країна бореться на семи фронтах. У відеозверненні, CNN опублікованому в суботу, він підкреслив, що Ізраїль “захищає себе на семи фронтах проти ворогів цивілізації”. Серед них — підтримувані Іраном Хезболла на півночі, ХАМАС у Газі, хути в Ємені, “терористи” на Західному березі, а також шиїтські міліції в Іраку та Сирії.

Нетаньягу зазначив, що Іран, який минулого тижня запустив понад 200 балістичних ракет безпосередньо в Ізраїль, стоїть за цією багатофронтовою війною. Він пообіцяв змінити баланс сил на півночі між Ізраїлем і Ліваном, повідомивши, що з 8 жовтня Ізраїль здійснив майже 9000 авіаударів по Лівану, тоді як Хезболла відповіла 1500 ударами.

Обговорюючи ситуацію в Газі, Нетаньягу підкреслив право Ізраїлю на самозахист і наголосив на зобов’язанні повернути 101 заручника, про яких не можна забувати. За даними міністерства охорони здоров’я Гази, з 7 жовтня минулого року в Газі загинуло щонайменше 41,825 людей.

Прем’єр-міністр також розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона та інші країни, які закликають до ембарго на озброєння проти Ізраїлю. “Можете бути впевнені, Ізраїль буде боротися до перемоги — заради нас та заради миру і безпеки у світі,” — додав він.

Відповідно до даних міністерства охорони здоров’я Лівану, внаслідок ізраїльських ударів у Лівані за останній місяць загинуло понад 1400 осіб, а майже 7500 отримали поранення. Ситуація в регіоні залишається напруженою, і прогнози щодо її розвитку викликають занепокоєння.

НОВИНИ