Пошук
Close this search box.

The Washington Post: Україна в очікуванні- результати візиту Зеленського до США

Президент України Володимир Зеленський.Фото: nv.ua

Після нещодавнього візиту nv.ua до Сполучених Штатів, країна опинилася в нестабільному стані. Україна покладається на США як на свого головного союзника, проте існує невпевненість щодо тривалості цієї підтримки. Згідно з інформацією, оприлюдненою порталом TimeUkraineisrael з посиланням на The Washington Post,основна інформація про результати візиту поки що залишається невідомою, адже деталі «плану перемоги» Зеленського щодо завершення війни з Росією не були оприлюднені.

Важливість підтримки США

Зеленський зустрівся з президентом Джо Байденом, але реакція Вашингтона на його пропозиції виявилася неоднозначною. Байден зберіг свою позицію стосовно заборони на надання Україні ракет дальнього радіусу дії для ударів по території Росії, що викликало занепокоєння у Києві. Більше того, в умовах політичного тиску з боку республіканців, зустріч із Дональдом Трампом стала першим контактом Зеленського з кандидатом у президенти від Республіканської партії з початку війни.

Володимир Зеленський та Дональд Трамп.Фото: The Washington Post

Непевність на фоні виборів у США

Політичний експерт Микола Давидюк вважає, що незважаючи на намір США підтримувати Україну, питання про тривалість цієї підтримки залишається відкритим. Наближення президентських виборів у США ускладнює ситуацію, оскільки нова адміністрація, незалежно від результатів, може переосмислити майбутню військову допомогу Україні. Команда Зеленського намагається переконати Байдена підтримати їхній план як спосіб зміцнити його політичну спадщину перед закінченням терміну.

Зміни у суспільних настроях

Незважаючи на відмову поступитися українськими територіями, прості українці стають більш відкритими до переговорів, які можуть призвести до компромісів за умови гарантій безпеки. Соціологічні дослідження свідчать про те, що українці готові обговорювати формати, які б відкладали повернення певних територій на майбутнє.

Володимир Зеленський та Камала Гарріс.Фото: Уніан

Військова ситуація на фронті

Ситуація на фронті залишається напруженою, з новими наступами з боку Росії та мобілізаційною кампанією в Україні. Несподіване транскордонне вторгнення в Курську область продемонструвало, що Україна здатна на успіхи на полі бою, але відновлені бої в східних регіонах ставлять нові виклики для українських сил.

Висновки та перспективи

На тлі тривалої війни, підтримка України з боку західних партнерів поступово зменшується. Нардеп Олексій Гончаренко зазначає, що незважаючи на плани Зеленського, які не містять революційних елементів, українці сподіваються на більшу військову підтримку та посилення санкцій проти Росії. «Якби Захід надав нам максимальну допомогу, Україна вже могла б досягти перемоги», — підсумував Гончаренко.

НОВИНИ