Пошук
Close this search box.

Велика Британія та Франція скликають екстрене засідання Радбезу ООН через гуманітарну кризу в Газі

Члени Ради Безпеки ООН збираються на засідання Фото: David 'Dee' Delgado/ Reuters

Члени Ради Безпеки ООН збираються на засідання Фото: David ‘Dee’ Delgado/ Reuters

Велика Британія та Франція звернулися з вимогою скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН через критичну ситуацію в Газі, де запаси продуктів харчування різко скоротилися через нові обмеження, запроваджені Ізраїлем на митниці. Ситуація загострилася до такої міри, що США попередили Ізраїль про можливі обмеження на військову підтримку, якщо гуманітарна ситуація не покращиться, повідомляє Reuters.

З погіршенням гуманітарної кризи, прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер оголосив, що уряд розглядає можливість запровадження санкцій проти ізраїльських міністрів фінансів Безалеля Смотрича та національної безпеки Ітамара Бен-Гвіра за їхні висловлювання щодо війни.

Стармер заявив перед парламентом: “Ми постійно працюємо з нашими партнерами. Є нагальна потреба у збільшенні гуманітарної допомоги для Гази”. Він наголосив, що ізраїльські міністри можуть бути включені до списку санкцій через їхні “огидні” заяви щодо конфлікту. Зокрема, Смотрич виправдав блокаду Гази, заявивши, що голодування цивільних може бути виправданим, а Бен-Гвір назвав авторів насильства серед поселенців героями.

Стармер також підкреслив, що Ізраїль повинен зробити все можливе, щоб уникнути жертв серед цивільного населення, забезпечити безперебійний доступ гуманітарної допомоги до Гази та дозволити партнерам ООН ефективно працювати.

Глава МЗС Великої Британії Девід Леммі підтвердив, що на майбутньому засіданні ООН будуть обговорені питання захисту цивільного населення та відкриття шляхів для доставки допомоги.

НОВИНИ