Пошук
Close this search box.

Залучення північнокорейських військ до війни в Україні стане серйозною ескалацією – заявили Жан-Ноель Барро у Києві

Міністри закордонних справ Франції

Міністри закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро Фото :Valentyn Ogirenko/Reuters

Міністри закордонних справ Франції та України на спільній пресконференції в Києві в суботу заявили, що участь регулярних військ Північної Кореї у підтримці російського вторгнення в Україну стане серйозною ескалацією війни, повідомляє Reuters

Жан-Ноель Барро, який уперше відвідав Україну після свого призначення міністром закордонних справ Франції у вересні, також планує поїздку на схід країни в неділю, де Франція профінансує два нові центри для захисту дітей, постраждалих від війни.

Президент України Володимир Зеленський у четвер звинуватив Північну Корею в тому, що вона направляє своїх офіцерів до Росії та готується відправити 10 тисяч солдатів для допомоги Москві у війні, хоча генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що наразі немає доказів присутності військ Пхеньяна.

“Це буде серйозним кроком і призведе до переходу конфлікту на новий, ще більш ескалаційний рівень”, — заявив Барро в Києві, додавши, що така дія свідчить про труднощі, з якими стикається Москва на війні. Його український колега Андрій Сибіга підкреслив, що ризик ескалації у такому випадку є “величезним”.

“Це величезна загроза подальшої ескалації російської агресії проти України. Існує значний ризик, що вона може вийти за нинішні межі та масштаби”, — додав Сибіга.

Раніше цього тижня Зеленський представив свій “план перемоги”, який, за його словами, дозволить Україні закінчити війну не пізніше наступного року. Першим кроком цього плану є безумовне членство України в НАТО.

Міністр закордонних справ Франції зазначив, що Париж відкритий до ідеї негайного запрошення України до НАТО, проте обговорення з союзниками тривають. “Щодо запрошення України до НАТО, ми відкриті до цього, і це питання, яке обговорюємо з нашими партнерами”, – сказав Барро.

🇫🇷🇺🇦 Франція підтримує запрошення України до НАТО, але обговорення тривають – міністр закордонних справ Жан-Ноель Барро у Києві

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро під час візиту до Києва заявив, що участь північнокорейських військ у війні на боці Росії стане серйозною ескалацією конфлікту. За його словами, це свідчить про те, що Москва стикається з труднощами у війні. Міністр закликав до продовження переговорів щодо негайного вступу України до НАТО, зазначивши, що Франція підтримує цю ідею.

НОВИНИ