Пошук
Close this search box.

Зеленський: Північна Корея відправляє солдатів і зброю для підтримки Росії у війні проти України

Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський Фото: Пресслужба президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив у неділю, що Північна Корея направила солдатів та зброю для допомоги Росії у її війні проти України. Про це повідомляють агентства AFP та dpa.

“Ми спостерігаємо посилення альянсу між Росією та режимами, такими як Північна Корея. Це вже не тільки про передачу зброї. Йдеться про відправку людей з Північної Кореї для підтримки збройних сил окупанта,” – сказав Зеленський у своєму щоденному зверненні.

Зеленський підкреслив важливість подальшого зміцнення відносин з міжнародними партнерами. “Фронт потребує більшої підтримки,” додав він, закликаючи до розширення допомоги Україні.

Попри слова українського президента, наразі немає незалежних підтверджень участі північнокорейських солдатів у війні на боці Росії. Останніми днями з’являлися повідомлення про можливу присутність північнокорейських військових на сході України, проте точної інформації про їхню роль або втрати серед них поки що немає.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) нещодавно заявив, що тисячі північнокорейських солдатів прибули до Росії і можуть бути відправлені до України.

Зеленський також наголосив на необхідності збільшення постачання зброї з великою дальністю дії для посилення тиску на агресора та попередження ще більш масштабної війни. Київ неодноразово звертався до західних союзників з проханням надати такі ракети для ударів по важливих військових об’єктах на території Росії.

Кремль у четвер спростував заяви Києва та Сеула щодо участі північнокорейських солдатів у конфлікті на боці російської армії, попри те, що країни Заходу звинувачують Пхеньян у постачанні Росії боєприпасів і ракет.

За останні місяці Північна Корея, яка володіє ядерною зброєю, зміцнила свої військові зв’язки з Москвою. У червні президент Росії Володимир Путін відвідав Пхеньян для підписання угоди про взаємну оборону з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

НОВИНИ