Пошук
Close this search box.

Зеленський подарував Папі Франциску картину про Бучу під час європейського турне

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Франциском вдруге за останні місяці. Перша їхня зустріч відбулася у липні під час саміту G7 в Італії. Цього разу під час аудієнції в Римі Зеленський подарував понтифіку картину “Масакра в Бучі. Історія Марічки”, яка символізує трагедію українського народу.

Ця зустріч відбулася на тлі попередніх суперечок між двома лідерами. У березні Папа Франциск був підданий критиці українськими офіційними особами за заклик до України “підняти білий прапор” і шукати мир шляхом переговорів із Росією. Зеленський тоді різко відповів, назвавши позицію понтифіка “віддаленою медитацією”.

У відповідь на подарунок, Франциск передав українському президенту бронзову плакетку з зображенням квітки та написом “Мир — це тендітна квітка”, а також книгу “Переслідувані за правду: Українські греко-католики за залізною завісою”.

Ця зустріч є частиною масштабного європейського турне Зеленського, в межах якого він представляє європейським лідерам свій “план перемоги”. Окрім зустрічі з Папою, він провів переговори з лідерами Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини.

Суботній саміт у німецькому місті Рамштайн за участю представників 50 союзних країн, запланований на цей день, був відкладений через рішення президента США Джо Байдена залишитися в країні для ліквідації наслідків урагану “Мілтон”, що завдав значної шкоди Флориді.

Попри це, Зеленський проведе перемовини в Берліні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франк-Вальтером Штайнмаєром. Це вже друга його поїздка до Німеччини за останні п’ять тижнів.

НОВИНИ