Пошук
Close this search box.

Польща демонструє значне зростання експорту, особливо до України та третіх країн – заступник міністра Яцек Томчак

Польща фіксує стрімке зростання експорту своїх товарів

Польща фіксує стрімке зростання експорту своїх товарів

Польща фіксує стрімке зростання експорту своїх товарів на ринки третіх країн, особливо виділяючи різке збільшення експорту до України за останні два роки. Про це заявив заступник міністра розвитку і технологій Польщі Яцек Томчак під час Бізнес-форуму у Варшаві, повідомляє Wnp.pl.

Томчак зазначив, що у 2023 році Польща увійшла до числа 11 країн Євросоюзу, які змогли досягти зростання експорту, незважаючи на загальний спад у ЄС, де середній показник становив -2,5%.

“Ми обійшли всіх найбільших експортерів в ЄС. Навіть війна в Україні не змогла зупинити зростання польського експорту. Що стосується України, то ми маємо справу з вибухом експорту. У 2022 році він зріс на 55%, а у 2023 році – ще на 16%,” – повідомив посадовець.

Крім України, Польща відзначає значне збільшення експорту до США, Туреччини, Мексики, Індії, ОАЕ, Казахстану та Сінгапуру. У 2023 році зростання експорту до цих країн перевищило 30%. Томчак також підкреслив, що частка експорту у ВВП Польщі у 2023 році склала майже 58%, що є вищим показником, ніж у Німеччині чи Франції.

НОВИНИ