Пошук
Close this search box.

Київський марафон незламності «вибіжить» за межі Труханового острова

Фото:Афіша Марафону

12 та 13 жовтня Київ вперше за час повномасштабної війни прийме марафон, що символізує незламність українців. Подія розпочнеться на Трухановому острові, а в неділю учасники вперше вирушать за межі острова, продовжуючи шлях через Північний міст, Оболонь, Парк «Наталка» і міст «Хвиля Азову». Марафонці пробіжать два кола, тоді як півмарафонці покриють дистанцію в 21 км.

Для безпеки учасників маршруту планується значно більше укриттів, що дозволить бігунам швидко знайти прихисток у разі повітряної тривоги. Часткове обмеження руху транспорту забезпечить безпечність заходу: на Північному мості буде закрито дві смуги в один бік, але повного перекриття не буде.

Вже на етапі підготовки марафон зібрав понад 6 мільйонів гривень на благодійність, з метою досягти 10 мільйонів гривень. Половина від прибутку від різних дистанцій буде передана через платформу UNITED24 на оборонні потреби, а 100% коштів від дистанції 1.6 км буде спрямовано до центру Superhumans.

Цьогоріч очікується удвічі більше учасників, ніж минулого року, зокрема, відбудеться окремий старт для військових та ветеранів. Реєстрація триває на сайті kyivmarathon.org.

Київський марафон незламності — це не лише спортивна подія, але й символ витривалості українського народу, готового долати всі труднощі.

НОВИНИ