Пошук
Close this search box.

Нове кримінальне розслідування проти Коломойського та Боголюбова

Фото: oligarh.

В Україні знову спалахнули скандали навколо колишнього олігарха Ігоря Коломойського та його бізнес-партнера Геннадія Боголюбова, який наразі перебуває за межами держави. Радник Офісу президента Сергій Лещенко повідомив про нове кримінальне розслідування, яке розпочато на підставі заяви, поданої колишнім партнером Коломойського, Олексієм Мартиновим.Про це повідомило видання Комерсант Український.

Заява про шахрайство

Олексій Мартинов подав до Бюро економічної безпеки заяву про дії Коломойського та Боголюбова, в якій детально описав факти шахрайства, пов’язані з корпоративними правами. За словами Лещенка, на основі цієї заяви вже розпочато кримінальне провадження, яке викликало широкий резонанс у суспільстві. Це стало підтвердженням того, що справи олігархів не залишаються поза увагою правоохоронних органів.

Інтерв’ю, яке сколихнуло суспільство

В інтерв’ю виданню “Фокус” Мартинов звернув увагу на недавні заяви Боголюбова, який заперечував їхню партнерську діяльність у групі “Приват”. “Це стало шокуючим відкриттям не лише для мене, але й для багатьох в Україні”, — заявив Мартинов, додавши, що більшість співробітників компанії знає про його участь у бізнесі. Це підкреслює напруженість між колишніми партнерами та ставить під сумнів публічні заяви Боголюбова.

Підозри у відмиванні коштів

Слідство СБУ вважає, що Коломойський та Боголюбов, які є співзасновниками групи “Приват”, були причетні до схем відмивання коштів через Єврейську общину України. Згідно з даними слідства, йдеться про понад 5,8 млрд грн, які, за підозрами, були виведені за кордон. Однак наразі залишається невідомим, яка частина цих коштів проходила через зазначену організацію.

Це нове кримінальне розслідування проти Коломойського та Боголюбова підкреслює тривалість проблеми корупції в Україні та відновлення довіри суспільства до правоохоронних органів. Громадськість з нетерпінням чекає на результати розслідування, сподіваючись на справедливість і покарання винних. Важливо, щоб правоохоронні органи діяли рішуче, адже це може стати важливим кроком у боротьбі з корупційними схемами, які підривають економіку країни та її репутацію на міжнародній арені.

НОВИНИ