Пошук
Close this search box.

Обвинувачення терористам: п’ятеро ізраїльтян планували вибух веж Азріелі.

Фото: advisor.

П’ятьох мешканців Тайбе, звинувачених у плануванні терактів, серед яких вибух у знаменитих вежах Азріелі в Тель-Авіві, притягнуто до кримінальної відповідальності.

Про їхнє затримання стало відомо в четвер, хоча розслідування Шабаку тривало значний час. Серед затриманих – громадяни Ізраїлю: Саджд Масарве (27 років), Махмуд Азам (24 роки), Ібрагім Шейха Юсеф (34 роки), Абдулла Брансі (26 років) та Абд аль-Карім Брансі (27 років).

За даними слідства, підсудні були прихильниками ідеології ІДІЛ, активно дивилися пропагандистські відео терористичної організації. Спочатку Азам і Юсеф мали намір поїхати за кордон, щоб приєднатися до ІДІЛ, але зрештою залишилися в Ізраїлі, де вербували нових членів до своєї групи.

Вони організували так званий «кружок із вивчення ісламу», який поступово перетворився на осередок терористичної діяльності. Кульмінацією їхньої радикалізації стало рішення підірвати вежі “Азріелі”. Причиною стало обурення словами міністра національної безпеки Ітамара Бен-Гвіра про намір побудувати Третій Храм на місці мечеті Аль-Акса.

Терористи ретельно планували атаку, зокрема досліджували кількість вибухових речовин, необхідних для обвалу веж через підрив автомобіля, припаркованого біля комплексу. Однак, на щастя, вони були затримані на ранньому етапі планування.

Ітамар Бен-Гвір закликав до негайного знесення будинків обвинувачених у Тайбі, але Шабак не підтримав цю вимогу.

Портал TimeUkraineIsrael вже раніше повідомляв про цей інцидент.

НОВИНИ