Пошук
Close this search box.

Поліція затримала підлітків за осквернення могил, але прокуратура відмовилась від обвинувачень

Фото: depositphotos.

Вандалізм на Олійній горі

У східному Єрусалимі поліція затримала двох 13-річних підлітків, які вчинили акт вандалізму на військовому цвинтарі, розташованому на Олійній горі. Інцидент стався напередодні свята Рош ха-Шана, коли хлопці розбили надгробки загиблих солдатів.Про це повідомляє 9 канал Ізраїлю,

Зафіксовані дії на відео

Вандалізм був зафіксований камерами відеоспостереження, встановленими на цвинтарі. Записи показують, як один із підлітків піднімає великий камінь і нищить могили. Постраждали три надгробки, серед яких могили воїнів 16-ї литовської бригади, Меїра Коена, який загинув у 1985 році, та Міхаеля Шарвіта, що загинув під час Війни Судного дня.

Оперативне затримання

Поліція оперативно встановила особи підлітків і затримала їх. Однак суд, врахувавши вік підозрюваних та відсутність насильницьких дій, вирішив випустити їх під домашній арешт, термін якого вже закінчився. На даний момент жодних офіційних звинувачень щодо хлопців не висунуто.

Реакція прокуратури

У прокуратурі, що зіткнулася з критикою через відсутність обвинувачень, заявили, що не можуть висунути звинувачення з огляду на вік підозрюваних. «Після завершення розслідування справа буде передана до прокуратури, де її розглянуть відповідно до протоколу, що діє для осіб віком до 14 років», — повідомили представники прокуратури.

Ця ситуація підкреслює виклики, з якими стикається правова система, коли йдеться про злочини, вчинені неповнолітніми, та суспільну реакцію на акти вандалізму, які завдають шкоди пам’яті про загиблих.

НОВИНИ