Пошук
Close this search box.

“Сумна новина для України: Богдан Сташків трагічно загинув у ДТП”

Народний артист України Богдан Сташків.Фото: zaxid.

Сьогодні Прикарпаття понесло важку втрату: у страшній дорожньо-транспортній пригоді загинув видатний народний артист України Богдан Сташків. Трагедія сталася в сусідній Закарпатській області, де наш земляк загинув раптово, а його дружина зараз бореться за життя в руках медиків. Про це повідомила Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації.

Богдан Сташків народився на Рогатинщині та довгий час працював у Тисмениці, де очолював відділ культури. Його яскрава творчість отримала визнання не лише в Україні, а й далеко за її межами. Артист гастролював країнами Європи, Канадою та Сполученими Штатами Америки, популяризуючи українську пісню та культуру.

На початку 2000-х років Сташків започаткував дитячий конкурс-фестиваль “Захід-ХХІ століття”, який став важливою подією для молодих талантів. Він активно займався науковою роботою в галузі мистецтва та культури, а також виявляв себе у благодійній діяльності. Серед його добрих справ – будівництво каплиці Спасіння Христового в місті Тисмениця, допомога в реставрації та будівництві храмів на Прикарпатті.

Богдан також організовував благодійні концерти для військовослужбовців, хворих дітей і людей з інвалідністю, завжди прагнучи підтримати тих, хто цього потребує.

У цей важкий час висловлюю глибокі співчуття родині Богдана Сташківа, а також усім, хто любив і цінував його творчість. Нехай його пісні залишаться в наших серцях і пам’яті. Вічна і світла пам’ять видатному артисту!

НОВИНИ