Пошук
Close this search box.

Виставка армії Ізраїлю: Пам’ять про події 7 жовтня

Фото:Пресслужба ЦАХАЛа

У пам’ять про криваву бойню, що сталася 7 жовтня, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) організувала виставку, на якій представлені предмети, вилучені у терористів ХАМАС під час нападу на Ізраїль та в ході бойових дій у секторі Газа. Виставка відкрилася сьогодні і триватиме протягом тижня, залучаючи дипломатів, представників міжнародних дослідницьких установ і журналістів.

Експозиція містить різноманітні предмети, які використовували терористи 7 жовтня для вторгнення, зокрема пікапи, мотоцикли, трактори, форму, розвідувальні документи та зброю, включаючи протитанкові ракети, гранатомети, вибухівку та безпілотники. З початку конфлікту підрозділ із вилучення ворожих активів конфіскував близько 70 000 одиниць ворожого обладнання, зокрема близько 1250 протитанкових ракет і РПГ, а також 4500 вибухових пристроїв.

Виставка була організована Технологічним і логістичним директоратом, а керівництво належить підрозділу, який відповідає за вилучення ворожих активів. Більшість членів цього підрозділу є резервістами, і їхня робота полягає у зборі, документуванні та вивченні ворожої зброї та обладнання з усіх бойових зон.

Ця ініціатива покликана не лише відзначити пам’ять про трагічні події, але й продемонструвати світові масштаби загроз, з якими стикається Ізраїль. Виставка стане важливим інструментом для підвищення обізнаності про ситуацію в регіоні та сприятиме розумінню небезпеки, яку становлять терористичні угрупування.

Для зацікавлених відвідувачів надаються також фотогалереї вилученої зброї та транспортних засобів, які використовувалися терористами під час атак 7 жовтня, а також графіки даних про арештовані активи.

Пресслужба ЦАХАЛу

Пресслужба ЦАХАЛу

Пресслужба ЦАХАЛу

Пресслужба ЦАХАЛу

Пресслужба ЦАХАЛу

НОВИНИ