Пошук
Close this search box.

Затримання керівника нацпарку на Буковині: Хабар у $65 тис. та деталі справи

Фото: depositphotos.

Обставини затримання

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали керівника Національного природного парку “Хотинський” у Чернівецькій області за підозрою в отриманні хабаря у розмірі $65 тис. Посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду за сприяння в оформленні довгострокової оренди земель на території парку. Про це повідомив прес-центр ДБР.

Вимога хабаря

За інформацією правоохоронців, бізнесмен звернувся до керівника парку з проханням укласти договір оренди для облаштування бази відпочинку. У відповідь на його запит, чиновник запропонував підписати необхідні документи за умови передачі йому $65 тис. У підсумку, підприємець, не погодившись на такі умови, вирішив звернутися до правоохоронних органів, що і призвело до затримання чиновника “на гарячому”.

Правові наслідки

Посадовцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає відповідальність за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням, в особливо великому розмірі. На час досудового слідства йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави в розмірі 2 мільйони гривень.

Реакція суспільства

Цей інцидент викликав обурення серед місцевих жителів і представників громадських організацій, які закликають до посилення боротьби з корупцією в органах державної влади. Вони наголошують на необхідності прозорості у відносинах між бізнесом та державними структурами, щоб уникнути подібних ситуацій у майбутньому.

Затримання керівника “Хотинського” нацпарку демонструє серйозність проблеми корупції в Україні та важливість активних дій правоохоронних органів у протидії цим явищам. Чіткі механізми контролю та законодавчі ініціативи можуть суттєво зменшити ризики, пов’язані з неправомірними вимогами з боку посадових осіб.

НОВИНИ