Пошук
Close this search box.

Злива в Києві: міські служби активно усувають наслідки негоди

Фото: Київська міська військова адміністрація

Київ зіткнувся з інтенсивними зливами, які викликали серйозні проблеми з підтопленням у кількох районах. Міські служби працюють у посиленому режимі, щоб мінімізувати наслідки негоди. Однак, як повідомляє офіційний телеграм-канал Київської міської державної адміністрації (КМДА), система дощової каналізації не розрахована на таку кількість опадів.

Ситуація на місцях

Гідрослужби комунального підприємства “Київавтодор” активно працюють над усуненням підтоплень у Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Соломʼянському районах. Спеціалізовані бригади чергують у місцях, де ймовірно можуть виникнути нові підтоплення.

Рекомендації для водіїв

Міська адміністрація закликає водіїв бути уважними на дорогах і дотримуватися безпечної дистанції, щоб уникнути дорожньо-транспортних пригод. У разі підтоплення проїжджої частини або тротуарів, мешканці можуть звертатися до диспетчерської служби КК “Київавтодор” за номером 0442847419.

У разі надзвичайних ситуацій

Якщо під час зливи впало дерево чи зламалися гілки, терміново телефонуйте до аварійно-диспетчерської служби КО “Київзеленбуд” за номером 0442724018. Якщо падіння дерев або гілок загрожує життю, слід звернутися до рятувальників за номером 101 або 0444303713 (телефон КАРС). У разі травмування людей необхідно терміново телефонувати за номером 103.

Інші проблеми на дорогах

При несправності світлофорів або дорожніх знаків, мешканці можуть звертатися за номером 0503873542 (телефон Центру організації дорожнього руху). Також доступний Контактний центр міста Києва: ви можете зателефонувати за номером 1551 зі стаціонарного або мобільного телефону, а також за номером 0442057337 з міжміського.

Київські служби продовжують працювати, щоб забезпечити безпеку та комфорт жителів столиці в умовах негоди.

НОВИНИ