Пошук
Close this search box.

“Спільні військові навчання Вірменії та США”

Фото: depositphotos

Спільні навчання Eagle Partner 2024

У липні Вірменія, яка є партнером Росії в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), проведе спільні військові навчання із США. Про це повідомило Міністерство оборони Вірменії.

“З 15 по 24 липня у Вірменії відбудуться спільні вірменсько-американські навчання Eagle Partner 2024 у рамках підготовки до участі в міжнародних миротворчих місіях”, – йдеться у повідомленні.

Учасники навчань

У навчаннях візьмуть участь військовослужбовці миротворчої бригади Збройних сил Вірменії, сухопутних військ США в Європі та Африці, а також Національної гвардії Канзасу. Міноборони зазначило, що навчання передбачають стабілізаційні операції між конфліктуючими сторонами під час виконання миротворчих завдань.

Мета навчань

Метою навчань є підвищення рівня координації підрозділів, що беруть участь у міжнародних місіях, обмін досвідом у сфері управління та тактичної комунікації, а також зміцнення боєздатності вірменських підрозділів.

Довідка про ОДКБ

Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) – військово-політична міжнародна організація, створена в 1992 році. Її членами є Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан і Вірменія (у лютому 2024 року Єреван повідомив про призупинення участі у блоці). У лютому прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не є союзником Росії у війні проти України. Того ж місяця Вірменія призупинила участь у військовому блоці ОДКБ. 12 червня Пашинян оголосив, що Вірменія вийде з ОДКБ, але точну дату виходу визначить сама країна.

Джерело: liga

НОВИНИ