Пошук
Close this search box.

США обговорюють можливі удари Ізраїлю по нафтовій інфраструктурі Ірану — Джо Байден

Президент США Джо Байден виступає з промовою в ООН напередодні Генасамблеї ООН. Нью-Йорк, США, 24 вересня 2024 р. Фото: EyePress News / Shutterstock Editorial

Президент США Джо Байден Фото: EyePress News / Shutterstock Editorial

Президент США Джо Байден заявив, що тривають обговорення щодо потенційних ізраїльських ударів по нафтовій інфраструктурі Ірану. Це стало відповіддю на нещодавній ракетний удар, завданий Іраном по території Ізраїлю.

“Ми проводимо обговорення з цього приводу. Думаю, це було б трохи… Але, коротше кажучи,” — сказав Байден, не завершивши думку, під час спілкування з журналістами в Білому домі.

Він також підкреслив, що США не “авторизують” дії Ізраїлю, а лише надають рекомендації: “Ми не даємо дозволу Ізраїлю на щось, ми просто консультуємо. Нічого не відбудеться сьогодні.”

Ці заяви миттєво позначилися на світових ринках. Ціна на нафту різко зросла на тлі побоювань щодо можливого розширення конфлікту в регіоні. Нафта марки WTI подорожчала на 4,34%, досягнувши 73,12 доларів за барель, а Brent піднялася на 3,94%, до 76,81 доларів за барель.

Такий стрибок цін на нафту може створити проблеми для адміністрації Джо Байдена і його команди у виборчій кампанії проти Дональда Трампа. Зростання цін на бензин та інфляція — одні з головних викликів, які використовує Трамп для критики демократів. Він неодноразово звинувачував Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс у погіршенні економічної ситуації в країні після пандемії.

НОВИНИ