Пошук
Close this search box.

США призупинили навчання NOBLE PARTNER в Грузії на тлі хибних звинувачень і політичної нестабільності

Foto:Depositphotos

Сполучені Штати оголосили про всебічний огляд двосторонніх відносин з Грузією, що призвело до тимчасового призупинення навчань NOBLE PARTNER, запланованих на 25 липня – 6 серпня 2024 року. Це рішення було ухвалене після того, як 30 травня уряд США розпочав повний аналіз співпраці з Грузією.

Причиною відстрочки стала реакція уряду Грузії, який виступив з хибними звинуваченнями на адресу США та інших західних країн. Грузинська влада стверджує, що на країну чиниться тиск з метою відкриття другого фронту проти Росії, що, на їхню думку, пов’язано зі спробами послабити тиск на Україну та підтримати два перевороти проти правлячої партії. У таких умовах Вашингтон визнав проведення масштабних військових навчань недоречним.

Незважаючи на це, США продовжують підтримувати сили оборони Грузії та працювати над зміцненням її здатності захищати суверенітет і територіальну цілісність країни.

“Це рішення не було ухвалене легковажно. Ми високо цінуємо внесок наших союзників і партнерів у такі навчання, як NOBLE PARTNER,” — заявили у Пентагоні. США висловили надію на продовження співпраці з Грузією та іншими союзниками в майбутньому, зокрема в рамках навчань AGILE SPIRIT, запланованих на 2025 рік.

НОВИНИ