Пошук
Close this search box.

В Росію повертається каральна психіатрія: як футболка з написом “Я проти Путіна” стала причиною затримання

Фото:Depositphotos

Як повідомляє 9 канал Ізраїлю ,що Москвич Олексій Сокирко, син радянського дисидента і правозахисника Віктора Сокирка, розповів у Facebook про своє недавнє зіткнення з поліцією, що шокувало багатьох.

Все почалося з того, що Олексія затримали на вулиці через футболку з написом “Я проти Путіна”. Поліція пояснила свої дії “пропагандою”, не уточнивши, що саме малося на увазі. Активіста доставили до відділку та піддали допиту.

“У відділку я намагався зрозуміти причини затримання. Я пояснював моє негативне ставлення до Путіна, але щоб пом’якшити розмову, перейшов на історію, пояснював, що я погано ставлюся і до Леніна, і до Сталіна. Потім, у пошуках компромісу, я запитав, чи можна ходити у футболці “Я проти Сталіна”. Поліція вирішила, що я ненормальний, викликали санітарів з психлікарні (не жартую)”, — розповів Сокирко.

Ця історія знову підіймає питання про каральну психіатрію в Росії, метод, що активно використовувався в радянські часи для придушення інакодумства. Схоже, що подібні методи повертаються, викликаючи серйозні занепокоєння у правозахисників та громадських діячів.

НОВИНИ