Пошук
Close this search box.

“Вулканічна активність в Італії: Етна та Стромболі викидають попіл і лаву”

Вулкан Етна Фото: depositphotos

На цьому тижні в Італії активізувалися два вулкани. Перший вулкан Етна, один з найбільших кратерів – Ворагін, прокинувся 5 липня, викидаючи стовпи попелу та диму на висоту до 4500 метрів над рівнем моря. Зі схилів на висоті 3300 метрів стекли потоки розпеченої лави.

Це видовище збрало багато туристів, які спостерігали за вибухами у вулкані та хмарами диму, що піднімалися над горою. У зв’язку з великою кількістю вулканічного попелу аеропорт Катанія на Сицилії був закритий вчора, але к вечору п’ятниці він відновив роботу, хоча вилітав всього по два літаки на годину.

Як повідомляє: 9tv зараз активність вулкана залишається середньою, але італійські влади підвищили рівень тривоги зі зеленого на жовтий через підземні поштовхи, оскільки боються, що ситуація може різко змінитися.

Крім того, майже одночасно з Етною прокинувся вулкан Стромболі, розташований у Тирренському морі на архіпелазі Ліпарських островів, недалеко від Сицилії. Це один з найактивніших вулканів Європи.

На острові Стромболі постійно проживає лише кілька сотень людей. Туристи приїжджають туди з материка або з Сицилії морем, щоб спостерігати за вулканом. Але зараз там дуже небезпечно.

Італійське агентство цивільного захисту оголосило червоний рівень небезпеки для Стромболі, попередивши про можливе погіршення ситуації. Міністр цивільного захисту Нелло Мусумечі повідомив, що влада уважно стежить за розвитком подій, готує плани евакуації на випадок надзвичайної ситуації, а пожежна бригада подвоїла кількість працівників на острові.

НОВИНИ