Пошук
Close this search box.

367-й день війни в Ізраїлі: Хронологія подій

Фото: depositphotos.

Понеділок, 7 жовтня 2024 року, став 367-м днем війни “Залізні мечі”, яку Ізраїль веде проти терористичних організацій у Секторі Гази, Юдеї та Самарії, Лівані й Сирії. Ізраїль продовжує масштабні операції на кількох фронтах, відповідаючи на численні ракетні обстріли, повідомляє newsru.co.il.

Операції ЦАХАЛу в Лівані та секторі Гази

Наземні сили ЦАХАЛу активно діють у Лівані, зокрема в центрі Бейрута. Авіація завдала ударів по складам зброї терористичної організації “Хезболла”, розташованим під житловими кварталами. Незважаючи на значні втрати, “Хезболла” продовжує обстріли ізраїльської території, що змушує ЦАХАЛ розширювати масштаб операцій.

Хронологія подій 7 жовтня 2024 року

11:00
Служба швидкої допомоги “Маген Давид Адом” повідомляє, що дві жінки, приблизно 30 років, були доставлені до лікарні “Шамір – Асаф а-Рофе” після обстрілу центральної частини Ізраїлю з Гази. Постраждалі отримали легкі осколкові поранення в районі ради Сдот Дан. За попередніми даними, кілька ракет, запущених із Хан-Юніса, вразили центр країни. Додатково зафіксовано ще кілька постраждалих, зокрема тих, хто травмувався під час евакуації або через нервовий шок.

10:00
У результаті обстрілу бойовиками “Хезболли” ракета влучила в житловий будинок у поселенні Кфар-Врадим на півночі Ізраїлю. Сили ЦАХАЛу активно діють у південному Лівані, де бере участь 91-а територіальна дивізія “А-Галіль” разом із резервними підрозділами.

09:00
Ракетний обстріл селища Довев на півночі Ізраїлю продовжує дестабілізувати ситуацію в Галилеї.

08:00
Мерія Петах-Тікви підтвердила загибель Ідана Штиві, який був захоплений терористами рік тому. Його тіло утримується в Газі. Тим часом ЦАХАЛ продовжує діяти в секторі Гази, завдаючи ударів по ракетних установках і підземній інфраструктурі бойовиків ХАМАС.

07:00
Тривога “Цева Адом” лунала в багатьох населених пунктах на півдні Ізраїлю через ракетний обстріл з території Гази. Було випущено чотири ракети, три з яких успішно перехоплені.

06:00
Північ Ізраїлю знову зазнала атак. Сирени прозвучали в Карміелі та інших поселеннях, коли ракети з Лівану вразили відкриті території.

05:00
У бою на ліванському кордоні загинув 25-річний старшина резерву Ітай Азулай, ще двоє бійців важко поранені. Сили ЦАХАЛу продовжують операції в Юдеї та Самарії.

04:00
Ізраїльські ВПС атакували штаб ХАМАС у Дір аль-Балахе. Тим часом ЦАХАЛ здійснює рейди в Туль-Каремі та інших регіонах Західного берега.

03:00
Ракетні обстріли продовжуються на півночі Ізраїлю. У районі Нижньої Галілеї прозвучали сирени через запуск ракет з Лівану.

01:00
Ізраїльські військові завдали удару по об’єктах “Хезболли” у Бейруті, включаючи склади зі зброєю. Внаслідок атаки в центральній частині ліванської столиці зафіксовані потужні вибухи, що підтверджують наявність зброї на об’єктах.

367-й день війни “Залізні мечі” продовжує підтверджувати масштаби конфлікту, який охоплює кілька фронтів. Ізраїль не лише веде активні бойові дії в Газі та на Західному березі, але й активно протистоїть загрозам з боку Лівану та Сирії. Теракти й ракетні обстріли не вщухають, але ЦАХАЛ продовжує відповідати ударами, спрямованими на нейтралізацію терористичних організацій.

НОВИНИ