Пошук
Close this search box.

377-й день війни: Хронологія подій 17 жовтня 2024 року

Фото: depositphotos.

17 жовтня 2024 року триває 377-й день війни «Залізні мечі», яку Ізраїль веде проти терористичних угруповань у Секторі Гази, Юдеї та Самарії, Лівані та Сирії. Конфлікт, що розпочався 7 жовтня 2023 року, продовжує загострюватися, охоплюючи кілька театрів бойових дій одночасно. Про це повідомляє newsru.co.il.

Бої в Лівані та Газі

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) проводить активні бойові операції в Лівані. Військово-повітряні сили Ізраїлю завдають ударів по об’єктах на території Лівану, водночас терористичне угруповання «Хезболла» продовжує обстрілювати ізраїльську територію ракетами і використовує безпілотники для атак. Вночі було завдано удару по цілях у сирійському місті Латакія, розташованому на північному заході країни, а бойові дії продовжуються у Секторі Гази, Юдеї та Самарії.

Хронологія подій 17 жовтня

11:00
У населених пунктах Метула, Місгав Ам і Кфар Гіладі, поблизу кордону з Ліваном, було оголошено повітряну тривогу. Попередньо зафіксовано ракетний обстріл. За даними ліванських джерел, ВПС Ізраїлю завдали удару по будівлі в місті Тамнін ат-Тахта, розташованому у східній частині Лівану, в районі Бекаа. Тим часом джерела Палестинської адміністрації повідомили про загибель жінки в селі Факуа неподалік Дженіна. Ізраїльська армія поки не коментує цей інцидент.

10:00
Ізраїльські військові повідомляють про знищення кількох терористичних угруповань у Секторі Гази за минулу добу. Значні бойові дії відбувалися на півночі, в центрі та на півдні регіону. Сили бригади «Нахаль» ліквідували озброєних бойовиків та інфраструктуру терористів у районі Рафіаху на півдні. У центральній частині сектора продовжує діяти 252-а бронетанкова дивізія «Синай». На півночі бійці 401-ї бригади ліквідували групу терористів та вилучили значну кількість зброї, включно з гранатами, мінометами та автоматами Калашникова.

У Лівані, за інформацією ЦАХАЛа, був ліквідований командир батальйону «Хезболли» Хасін Мухаммад Уджа. Загалом за останню добу в південному Лівані знищено понад 45 терористів, і ЦАХАЛ завдав ударів по більш ніж 150 цілях «Хезболли», включаючи склади зброї та ракетні пускові установки.

09:00
Ліванські джерела повідомляють, що ВПС Ізраїлю завдали удару по об’єкту в районі Аанкун, на південному сході Сайди, у 30 км від ізраїльського кордону. Одночасно ізраїльська артилерія обстріляла цілі в Секторі Гази.

08:00
ХАМАС заявляє про вісім загиблих внаслідок авіаудару по будинку в районі Таль аль-Хава, на південному заході міста Газа. У Верхній Галілеї, поблизу кордону з Ліваном, також лунали сигнали повітряної тривоги, зафіксовано ракетний обстріл.

07:00
ЦАХАЛ повідомляє про пуск двох ракет з Лівану: одна була успішно перехоплена системою ППО, інша впала на відкритій місцевості. У Хайфі та інших містах Галилеї лунали сирени.

06:00
Ізраїльська артилерія продовжує обстрілювати цілі в Джабалії на півночі Сектора Гази. Водночас ЦАХАЛ проводить операції на Західному березі, зокрема в районах Кафр-Джамаль і Туль-Карем. Проіранське угруповання «Ісламський опір в Іраку» заявило про атаку на Ейлат за допомогою безпілотників. Однак сигнал тривоги не було зафіксовано, і немає повідомлень про пошкодження.

04:00
Ливанські джерела заявляють про артилерійські обстріли ЦАХАЛом цілей у районах Маркаб, Кфар-Кіла та Рамія на півдні Лівану. Водночас ЦАХАЛ продовжує операції в Газі, обстрілюючи об’єкти в Джабалії та на заході сектора.

03:00
Ізраїльські ВПС завдали удару по сирійському порту Латакія, зруйнувавши склад зброї. У Галилеї знову прозвучали сирени через нові ракетні обстріли.

02:00
Ізраїль перехопив ворожий безпілотник над Середземним морем, який намагався проникнути в повітряний простір країни. Тривогу не оголошували. Водночас повідомляється про удари по об’єктах у Газі, зокрема по школі в районі Шейх Зуейд.

00:00
ЦАХАЛ продовжує військові дії в Газі. Зафіксовано вибухи будинків бойовиків у Рафіаху та на заході міста Газа. У прикордонних містах Кир’ят-Шмона та Манара звучали сирени через ракетний обстріл з Лівану.

17 жовтня 2024 року став черговим днем запеклої боротьби на кількох фронтах, де ЦАХАЛ продовжує операції як у Лівані та Сирії, так і в Газі та на Західному березі. Бої тривають, а Ізраїль відповідає на атаки з повітря, моря та суші, завдаючи ударів по ключовим об’єктам терористів.

НОВИНИ