Пошук
Close this search box.

957 доба війни в Україні: Хронологія подій

Фото: nta.ua

Станом на 08:00 07 жовтня 2024 року Україна відзначає дев’ятсот п’ятдесят сьому добу від початку широкомасштабної агресії з боку Російської Федерації. За інформацією Генерального штабу України, ситуація на фронті залишається напруженою.

Хронологія бойових дій

За минулу добу відбулося 141 бойове зіткнення. Найактивніші дії противника спостерігалися на Покровському та Курахівському напрямках. Ворог завдав сім ракетних ударів, використавши вісім ракет, а також здійснив 86 авіаударів, скинувши 109 керованих авіаційних бомб (КАБ). Загалом, було здійснено понад 4500 обстрілів, з яких 131 — із застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Атаки на цивільні об’єкти

Агресор намагався завдати шкоди цивільному населенню, здійснюючи атаки на райони таких населених пунктів, як Андріївка, Ободи, Катеринівка, Яструбине, Павлівка та Волфине в Сумській області; Вовчанськ і Козача Лопань у Харківській області; Торське, Костянтинівка, Дружба, Дружківка, Торецьк, Краматорськ, Велика Новосілка, Золота Нива, Роздольне та Цукурине в Донецькій області; а також Новодарівка, Щербаки, Кам’янське і Полтавка в Запорізькій області.

Дії Сил оборони України

Сили оборони України продовжують ефективно протистояти ворогу. Вчора авіація, ракетні війська та артилерія завдали шість ударів по скупченню особового складу та техніки противника, знищивши пункт управління, засіб протиповітряної оборони, одиницю спеціальної техніки та дві артилерійські системи.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося шість боїв, де наші захисники успішно відбивали атаки противника поблизу Вовчанська та Стариці. На Куп’янському напрямку зафіксовано 12 бойових зіткнень, а на Лиманському — 18 атак у районах Дружелюбівки, Невського, Новосадового та інших.

На Краматорському напрямку проходило дев’ять боїв, а на Торецькому — 17 атак поблизу Торецька та Щербинівки. Українські захисники зуміли відбити 21 атаку ворога на Покровському напрямку в районах Мирнограда, Лисівки, Новотроїцького, Променя та Петрівки.

Втрати ворога

В результаті активних дій наших сил, загальні втрати російських загарбників за минулу добу склали 1160 осіб. Крім того, знищено 14 танків, 31 броньовану машину, 64 артилерійські системи, сім реактивних систем залпового вогню, два засоби протиповітряної оборони, 65 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети, 96 автомобілів та одиницю спеціальної техніки.

Сили оборони України продовжують показувати відвагу та стійкість в умовах запеклого протистояння. Наші воїни завдають серйозних втрат ворогу, виснажуючи його сили по всій лінії фронту.

Закликаємо всіх приєднатися до лав Збройних Сил України. Разом ми здатні перемогти! Слава Україні!

НОВИНИ