Пошук
Close this search box.

Алі Хаменеї закликає мусульман всього світу до війни з Ізраілем.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї.Фото: NV

Верховний лідер Ірану, аятола Алі Хаменеї, зробив резонансну заяву, закликаючи мусульман всього світу об’єднатися у війні проти Ізраїлю. Під час своєї промови він підкреслив, що кожен мусульманин має стати пліч-о-пліч із ліванським народом у їхній боротьбі проти того, що він назвав “жорстоким та расистським сіоністським режимом”. Хаменеї підкреслив, що “доля всього регіону вирішуватиметься силами Опору під проводом «Хезболли»”.

Як повідомило видання israelinfo, хоча Хаменеї не згадав про смерть Хасана Насралли, лідера «Хезболли», він зазначив, що “Ліван змусить Ізраїль пошкодувати про свої дії”. Він також рішуче засудив Ізраїль за вбивства мирних жителів у Лівані, назвавши це “жорстоким проявом сіонізму”. Верховний лідер наголосив, що жодна війна, ані в Лівані, ані в Газі, не зможе знищити “міцну Вісь опору”.

Іранські джерела повідомили NBC, що Тегеран планує військове втручання і найближчим часом відправить свої війська до Лівану та на сирійську частину Голанських висот. “Іранські лідери затвердять відправку армії до Лівану та Голан, так само, як ми направляли війська для війни з Іраком”, – зазначив представник Ірану.

НОВИНИ