Пошук
Close this search box.

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала ключових терористів ХАМАС у Лівані

У спільному повідомленні Армії оборони Ізраїлю та спеціальних підрозділів було оголошено про успішне виконання операцій, в результаті яких ліквідовано двох високопоставлених членів воєнного крила ХАМАС у Лівані.

Сьогодні, 5 жовтня, ізраїльські ВПС завдали удару по Мухаммеду Хусейну Алі аль-Махмуду, який виконував роль координатора ХАМАС у Лівані та відповідав за терористичну діяльність в Іудейських і Самарійських районах. Протягом останніх років аль-Махмуд активно просував терористичні атаки проти ізраїльтян, як всередині країни, так і за її межами. Він також займався зміцненням позицій ХАМАС у Лівані, намагаючись забезпечити постачання зброї для ракетних атак на Ізраїль.

Крім того, у ході додаткової операції, проведеної в ніч на суботу в районі Триполі, було ліквідовано Саїда Алаа Наїфа Алі, ще одного високопрофесійного члена ХАМАС, який також був причетний до терористичних атак на ізраїльські цілі та вербування нових бойовиків.

Ці дії є частиною широкомасштабних зусиль Армії оборони Ізраїлю, спрямованих на ліквідацію загроз з боку ХАМАС у всіх регіонах, де вони можуть загрожувати безпеці ізраїльтян. За оцінками експертів, ці операції значно послаблять можливості ХАМАС здійснювати терористичну діяльність з території Лівану.

Ізраїльські військові наголосили на рішучості продовжувати боротьбу з тероризмом та захищати своїх громадян, не зважаючи на труднощі, з якими стикаються в цій боротьбі.

НОВИНИ