Пошук
Close this search box.

“Битва за Україну: Оперативна інформація на фронті станом на 19 жовтня 2024 року”

Фото: Sofiia Gatilova/REUTERS

Станом на 19 жовтня 2024 року, ситуація на фронті характеризується активізацією бойових дій, особливо на Курахівському, Куп’янському та Покровському напрямках. Російські війська продовжують використовувати всі доступні сили для досягнення своїх цілей, однак українські захисники рішуче стримують їх наступ, зупиняючи агресивні плани ворога. Про це інформує прес-служба Генерального штабу України.

Загальна обстановка

Від початку доби було зафіксовано 71 бойове зіткнення. Ворог здійснив терористичні обстріли, в результаті яких постраждала Сеньківка в Чернігівській області, а на Шостку було скинуто чотири авіабомби, що призвело до жертв і поранених. Окрім того, противник завдав 24 авіаційних ударів по території Курської області, застосувавши 34 керовані авіаційні бомби (КАБ).

Напрями бойових дій

Харківський напрямок

На Харківському напрямку російські окупанти шість разів штурмували позиції українських військ у районах Стариці та Вовчанська. Активні бойові дії тривають у чотирьох точках, де наші захисники гідно протистоять ворогу.

Куп’янський напрямок

На Куп’янському напрямку противник дев’ять разів намагався атакувати українські підрозділи в районах Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки та Лозової. Сили оборони успішно відбили п’ять атак, продовжуючи стійко тримати оборону.

Лиманський напрямок

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила п’ять атак на позиції українців в районах Новомихайлівки, Греківки, Тернів та Серебрянки, проте усі спроби були успішно відбиті.

Краматорський напрямок

На Краматорському напрямку противник намагався штурмувати позиції поблизу Андріївки та Ступочок, але атаки також були відбиті.

Торецький напрямок

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив напад на Олександро-Шультине, скидаючи керовані авіаційні бомби на Торецьк та Катеринівку.

Покровський напрямок

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вісім спроб витіснити українських захисників з займаних позицій у районах Миролюбівки, Променя та Селидового. Наразі тривають три атаки, які українські військові активно відбивають.

Курахівський напрямок

Запеклі бої тривають поблизу Зоряного, Новодмитрівки, Желанного Другого, Гірника, Георгіївки, Максимільянівки, Антонівки та Катеринівки на Курахівському напрямку. За останні дані, українські сили відбили сім з 21 атаки окупантів.

Времівський напрямок

На Времівському напрямку ворог двічі намагався штурмувати позиції українських підрозділів поблизу Новоукраїнки та Богоявленки, в результаті чого тривають два боєзіткнення. Ворожа авіація завдала удару керованою бомбою по Богоявленці.

Оріхівський напрямок

На Оріхівському напрямку українські підрозділи відбили дві спроби атак окупантів поблизу Малої Токмачки, продемонструвавши стійкість і бойову готовність.

Придніпровський напрямок

На Придніпровському напрямку ворог не зупиняє свої спроби вибити українські війська з займаних позицій, здійснивши п’ять атак, одна з яких триває.

У цей непростий час закликаємо всіх підтримувати Збройні Сили України! Разом ми здобудемо перемогу! Слава Україні!

НОВИНИ