Пошук
Close this search box.

Диверсія з Йорданії: терористи у формі ЦАХАЛу поранили двох ізраїльтян, зловмисників нейтралізовано

Фото: Israel Defense Forces / Telegram

Збройний напад поблизу Мертвого моря

Сьогодні вранці, 18 жовтня, двоє озброєних терористів, одягнених у військову форму ЦАХАЛу, проникли на територію Ізраїлю з боку Йорданії. Інцидент стався поблизу мошаву Неот ха-Кірар, на південь від Мертвого моря. Про це повідомляє видання Vesty.

Поранення цивільних і нейтралізація нападників

Зловмисники відкрили вогонь по цивільних, у результаті чого двоє ізраїльтян отримали поранення середньої тяжкості. За даними Служби швидкої допомоги, постраждалих оперативно госпіталізували, їхньому життю загрози немає. На місце події прибули підрозділи ЦАХАЛу, які швидко нейтралізували нападників після короткої перестрілки. Військові проводять прочісування території, щоб виключити можливість проникнення інших диверсантів.

Реакція ЦАХАЛу та запобіжні заходи

Представники армії зазначили, що прикордонні патрулі зафіксували порушення державного кордону, після чого направили сили для затримання терористів. Однак нападники встигли відкрити вогонь ще до прибуття патруля. Інцидент стався за три кілометри від мошаву. Жителів прикордонних населених пунктів було попереджено про порушення кордону, їх попросили залишатися вдома до подальших повідомлень.

Погіршення ситуації на кордоні з Йорданією

Протягом багатьох років кордон з Йорданією вважався одним із найбезпечніших. Проте 8 вересня на контрольно-пропускному пункті Алленбі йорданець відкрив вогонь, убивши трьох людей. Цей випадок привернув увагу військових до необхідності посилення кордону через зростаючу загрозу контрабанди зброї до Іудеї та Самарії.

Плани щодо зміцнення кордону

У найближчі дні ізраїльські військові представлять план зміцнення кордону з Йорданією на розгляд високопосадовців Міністерства фінансів і оборони для забезпечення фінансування та реалізації заходів.

Підвищена безпека на період Суккоту

На тлі останньої хвилі терактів, яка забрала життя 12 людей, сили безпеки Ізраїлю підвищили рівень готовності, зокрема на період святкування Суккоту. Особливу увагу приділяють безпеці в містах, на Храмовій горі в Єрусалимі та в регіонах Іудеї та Самарії.

НОВИНИ