Пошук
Close this search box.

Хезболла щойно атакувала балістичною ракетою штаб-квартиру Моссаду

зраїльська ракета-перехоплювач, запущена для ураження ракет, випущених з Лівану.

Ізраїльська ракета-перехоплювач, запущена для ураження ракет, випущених з Лівану. Вид з Хайфи. Фото: Джамал Авад / Xinhua News

Ліванське угруповання “Хезболла” взяло на себе відповідальність за ракетний обстріл вранці середи, націлившись на штаб-квартиру Моссаду поблизу Тель-Авіва. За даними Times of Israel, це перший випадок, коли ракета “Кадер-1” досягла району центрального Ізраїлю з початку атак угруповання у жовтні минулого року.

Міністр охорони здоров’я Лівану Фірас Абіад повідомив телеканалу Al Jazeera, що внаслідок ізраїльських ударів у Лівані загинуло 569 осіб, включаючи 50 дітей, а ще 1835 людей отримали поранення. Водночас ізраїльська армія здійснила нову хвилю ударів по об’єктах Хезболли в ніч з вівторка на середу, знищивши десятки складів зі зброєю, крилатими ракетами та пусковими установками.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив побоювання щодо поширення війни на регіон, наголосивши: «Ліван на краю прірви».

Міністр закордонних справ Лівану Абдалла Бу Хабіб заявив, що близько півмільйона людей були вимушено переселені через загострення конфлікту. Ізраїльські військові продовжують операції, націлюючись на командування та управління Хезболли, водночас протиповітряна оборона Ізраїлю перехопила ракету, випущену з Лівану, не зафіксувавши руйнувань.

НОВИНИ