Пошук
Close this search box.

Hezbollah атакував Хайфу та Тиверію: 10 поранених, пошкоджено будівлі

Ізраїльські рятувальники оглядають місце падіння снаряда на тлі транскордонних бойових дій між Хезболлою та Ізраїлем, в Хайфі, на півночі Ізраїлю

Ізраїльські рятувальники оглядають місце падіння снаряда на тлі транскордонних бойових дій між Хезболлою та Ізраїлем, в Хайфі, на півночі Ізраїлю Фото: Reuters

Вранці в понеділок ракети «Fadi 1» запущені бойовиками угруповання Hezbollah вразили ізраїльські міста Хайфу та Тиверію, спричинивши поранення десяти осіб. За повідомленнями ізраїльської поліції, дві ракети влучили в Хайфу, третє за розміром місто Ізраїлю, що розташоване на узбережжі Середземного моря, тоді як ще п’ять ракет обстріляли Тиверію, місто, що знаходиться на відстані 65 кілометрів, повідомляє Reuters.

Місцева поліція підтвердила, що в результаті обстрілів пошкоджені будівлі та інші об’єкти інфраструктури. Деякі поранені були доставлені до лікарень для надання медичної допомоги. Відеозаписи з камер спостереження зафіксували момент удару по Хайфі.

За заявою Армії оборони Ізраїлю (IDF), у відповідь на ці атаки ізраїльські винищувачі завдали авіаударів по штаб-квартирі розвідувальної служби Hezbollah у Бейруті, знищивши центри командування, склади зброї та інші об’єкти. Після обстрілів у районах, де знаходилися ці об’єкти, зафіксовано вторинні вибухи, що вказує на наявність там озброєнь.

Також ізраїльські ВПС завдали ударів по об’єктах Hezbollah у південному Лівані та долині Бекаа, де були знищені інфраструктурні об’єкти, склади зброї та центри командування. IDF звинуватили Hezbollah у навмисному розміщенні військових об’єктів під цивільними будівлями, тим самим ставлячи під загрозу мирних мешканців Бейрута.

НОВИНИ