Пошук
Close this search box.

Хизбалла підтвердила загибель командира «Радван» Ібрагіма Акіла та 12 бойовиків

Фото: depositphotos

В ніч на 21 вересня Хизбалла підтвердила загибель Ібрагіма Акіла, засновника та командира елітного підрозділу «Радван», в результаті удару ізраїльських сил у Дахье. Це повідомлення було зроблено за даними israelinfo. Разом з Акілом було оголошено імена ще 12 видатних бойовиків організації, серед яких Ахмед Мухмуд Вахбе, другий номер у військовій ієрархії.

Ліквідовані бойовики (Фото: прес-служба ЦАХАЛу)

Вахбе, 59-річний командир «Радван», очолював підрозділ з початку нинішньої війни з Ізраїлем, відомої в арабському світі як «Наводнення Аль-Акси» і в Ізраїлі як «Железні мечі». Він прийняв командування після загибелі Висама Тавіла і був відомий своєю роллю у бойових операціях, включаючи засідку на ізраїльських спецназівців «Шаетет 13» у 1997 році, де загинуло 12 ізраїльських військових.

Крім того, Хизбалла опублікувала імена ще 11 бойовиків, які, за попередніми даними, загинули під час спільної наради в підвальному приміщенні в Дахбе. Існує ймовірність, що деякі з них стали жертвами масованих атак ВПС ЦАХАЛа в Південному Лівані в останні дні.

Ліванське Міністерство охорони здоров’я повідомило, що за останню добу внаслідок бойових дій загинуло 14 осіб.

НОВИНИ