Пошук
Close this search box.

Іран не відправлятиме бійців до Лівану чи Гази для протистояння Ізраїлю, заявила іранська дипломатія

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані

Речник Міністерства закордонних справ Ірану Насер Канаані. Фото: en.mfa.gov.ir

Іран не відправлятиме своїх бійців до Лівану чи Сектора Гази для боротьби з Ізраїлем, заявив у понеділок речник Міністерства закордонних справ Ірану Нассер Канаані. Його заява пролунала на тлі ескалації авіаударів Ізраїлю по угрупованнях, які підтримуються Тегераном у регіоні, повідомляє AFP.

“Уряди Лівану та Палестини мають достатню здатність і силу для того, щоб протистояти агресії сіоністського режиму, і немає потреби у розгортанні іранських допоміжних сил або добровольців”, — підкреслив Канаані під час пресконференції.

Нещодавно Ізраїль завдав кілька авіаударів по угрупованнях, що підтримуються Іраном, зокрема шиїтському руху “Хезболла” у Лівані та повстанцям-хуситам у Ємені.

Лідер “Хезболли” Хасан Насралла був убитий у п’ятницю під час ізраїльського авіаудару на південній околиці Бейрута, в районі, який є оплотом руху, що фінансується Іраном.

“Ми не отримували жодних прохань про допомогу, і ми знаємо, що вони не потребують наших сил”, — додав Канаані.

У цьому ж авіаударі загинув бригадний генерал Аббас Нілфорушан, заступник командувача Корпусу вартових Ісламської революції Ірану.

Канаані пообіцяв, що “узурпаторський сіоністський режим не залишиться безкарним за злочини, вчинені проти іранського народу та сил опору”, маючи на увазі проіранські угруповання в регіоні.

У понеділок президент Ірану Масуд Пезешкіан відвідав офіс “Хезболли” в Тегерані, щоб віддати шану Хасану Насраллі, згідно із заявою уряду. Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що вбивство Насралли “не буде марним”, а перший віцепрезидент Мохаммад Реза Ареф попередив, що його смерть призведе до “знищення” Ізраїлю.

НОВИНИ