Пошук
Close this search box.

Ізраїль завдав масованого авіаудару по об’єктах хуситів у Ємені у відповідь на ракетні атаки

У неділю Ізраїль здійснив серію авіаударів по об’єктах хуситів у Ємені після того, як протягом останніх двох днів бойовики обстрілювали ізраїльську територію ракетами, повідомляє Reuters. У операції були задіяні десятки літаків, включаючи винищувачі, які вразили ключові інфраструктурні об’єкти — електростанції та морські порти в містах Рас-Іса та Аль-Худейда.

Хоча раніше Ізраїль відповідав на атаки хуситів ударами по їхніх об’єктах, цей авіаналіт став найбільшим на Ємен, із понад 10 ураженими цілями.

Зображення з Аль-Худейди показують величезні вибухи та пил, що вкриває частини міста, в результаті чого значна частина міста залишилася без електропостачання.

В офіційній заяві Ізраїль звинуватив хуситів у тому, що вони діють під керівництвом та фінансуванням Ірану, намагаючись дестабілізувати регіон і порушити глобальну свободу судноплавства. Хусити неодноразово обстрілювали Ізраїль з моменту початку війни в Газі 7 жовтня.

Остання атака бойовиків включала запуск балістичної ракети в напрямку міжнародного аеропорту Бен-Гуріон, яку Ізраїль перехопив.

НОВИНИ