Пошук
Close this search box.

Ізраїль завдав найбільшого удару по державній будівлі Лівану: 16 загиблих, зокрема мер міста

Ізраїль завдав найбільшого удару

Фото:Gonzalo Fuentes /Reuters

Ізраїльська авіація здійснила наймасштабніший авіаудар по державній будівлі Лівану з початку своєї кампанії, знищивши мерію великого міста на півдні країни та вбивши 16 людей, включно з мером. Подія сталася в столиці провінції Набатіє, повідомляє Reuters.

Ліванські посадовці засудили цей напад, заявивши, що це є доказом того, що ізраїльська військова кампанія проти угруповання “Хезболла” тепер націлена на державні інституції Лівану. Виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Лівану Наджіб Мікаті заявив, що Ізраїль “навмисно спланував” авіаудар під час засідання міської ради, де обговорювалася ситуація з наданням допомоги переміщеним через бойові дії громадянам.

Місія ООН у Лівані (UNMIK) також повідомила про обстріл ізраїльським танком їхньої спостережної вежі в районі міста Кфар-Кела, внаслідок чого було зруйновано частину будівлі. Ізраїльські військові наразі не коментують ці заяви.

Ізраїль продовжує наступ на “Хезболлу”, яка активно підтримує палестинське угруповання ХАМАС у Газі. У відповідь на майже щоденні обстріли з боку “Хезболли”, ізраїльська армія завдала ударів по десятках цілей на півдні Лівану, включно з тунелями та іншими військовими об’єктами угруповання.

Попри критику та заклики до переговорів, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що наступ на “Хезболлу” не припиниться. США висловили підтримку “обмеженим” військовим діям, спрямованим на знищення військової інфраструктури “Хезболли”, водночас наголошуючи на необхідності уникнення жертв серед цивільного населення.

Ізраїль продовжує ескалацію конфлікту, що призводить до зростання напруженості в регіоні та збільшення кількості жертв як серед військових, так і серед мирного населення.

НОВИНИ