Пошук
Close this search box.

Ізраїльська армія повідомляє про “запеклі бої” на півдні Лівану, закликає мирних жителів уникати поїздок

Війська ЦАХАЛу діють на північному кордоні з Ліваном

Війська ЦАХАЛу діють на північному кордоні з Ліваном, на фото, опублікованому 1 жовтня 2024 року. (Армія оборони Ізраїлю)

У вівторок ізраїльська армія заявила про “запеклі бої” на півдні Лівану після початку наземної операції проти угруповання «Хезболла». Представник армії Авіхай Адраі закликав громадян Лівану утриматися від поїздок на південь країни на автомобілях для “власної безпеки”, передають AFP та EFE.

“Бої точаться в південному Лівані”, — повідомив Адраі у своєму повідомленні арабською мовою в Telegram. Він також звернувся до місцевих жителів з проханням уникати переміщень автомобілями з півночі на південь від річки Літані, звинувачуючи «Хезболлу» у використанні цивільних як “живих щитів”.

Ізраїль підтвердив у понеділок ввечері, після кількох тижнів попереджень, що його солдати знаходяться на ліванській території неподалік кордону і проводять “обмежені, локалізовані й цілеспрямовані рейди” проти інфраструктури проіранського угруповання «Хезболла».

«Хезболла» у вівторок підтвердила свої перші атаки після початку ізраїльської наземної операції, запущеної рано вранці. Вони здійснили артилерійські та ракетні обстріли ізраїльських солдатів у місті Метула на півночі Ізраїлю, яке було оголошене “закритою військовою зоною” ізраїльською владою.

У відповідь ізраїльська армія заявила, що перехопила сім із 15 ракет, запущених вночі, решта впала на незаселеній території без постраждалих.

Ця наземна операція розпочалася після тижня інтенсивних авіаударів по південному та східному Лівану, а також по південних передмістях Бейрута, основних опорних пунктах «Хезболли».

В операції Ізраїльських сил оборони (IDF) в південному Лівані задіяні солдати 98-ї парашутної дивізії та 7-ї бронетанкової бригади. Військові, які брали участь у бойових діях у Смузі Гази, були перекинуті на північ після необхідних адаптацій для боротьби в Лівані.

НОВИНИ